Siirrot.fi yhdistää siirtofirmat ja metsäkoneiden omistajat

Suomen Konesiirrot Oy:n ja siirrot.fi-palvelun perustaja, yrittäjä Antti Huhtala oli saanut metsäkoneyrittäjiltä lukuisia yhteydenottoja, joissa toivottiin modernia ratkaisua metsäkoneiden siirtoon. Yhteydenottojen perusteella syntyi idea palvelusta, jonka avulla siirtopalvelua tarjoavat yksittäiset toimijat ja metsäkoneyritykset saataisiin yhdistettyä.

“Vertailin eri teknologioita ja tein demoja useiden toimijoiden kanssa. Kiholla tarpeeni ymmärrettiin heti ja läksimme rakentamaan Siirrot-järjestelmää heidän liiketoiminta-alustansa päälle. Palvelu saatiin sovelluskauppaan ladattavaksi alle puolessa vuodessa alkuperäisen idean syntymisestä. Sovellus on myös saanut käyttäjiltä hyvät arvostelut.”

Nopea kasvu Suomen suurimmaksi siirtotoimijaksi

Suomen Konesiirrot Oy on tänä päivänä autolukuun suhteutettuna Suomen suurin metsäkoneiden siirtoja tekevä yritys. Palvelua käyttää lähes sata asiakasyritystä.

“Koneiden siirtoa varten tarvitaan 200 000 ‒ 250 000 euroa maksava auto, jota yrittäjän ei kannata itse hankkia. Metsäkoneyrittäjät ostavat siirtopalveluja yrityksiltä, mutta kuljetusyrittäjillä on useimmiten vain yksi auto, joka sekin on käytännössä aina liikenteessä. Metsäkoneyrittäjät joutuvat soittelemaan sinne tänne, aikataulut pettävät ja rahaa palaa turhaan.”

“Palvelumme kautta siirto järjestyy aina ajallaan. Meillä on laaja verkosto sopimusautoilijoita ja heillä runsaasti siirtoautoja. Metsäkoneen kuljettaja voi tilata kuljetuksen mobiiliapplikaation kautta, jolloin palvelu välittää kutsun siirrosta vastaavalle vapaalle kuljettajalle”, Huhtala kertoo.

“Meille tämä on myös toiminnanohjausjärjestelmä”

Siirrot.fi -palvelun avulla muodostetut myyntilaskut kulkeutuvat tilitoimistoon ja sieltä edelleen loppuasiakkaille Kihon liiketoiminta-alustaan kuuluvien rajapintojen välityksellä.

“Kukaan siirron osapuolista ei tarvitse mitään paperisia lippuja ja lappuja. Tarvittaisiin ainakin viisi työntekijää, jos tätä hommaa yrittäisi pyörittää ilman tehokasta toiminnanohjausjärjestelmää”, Huhtala pohtii.

Siirrot.fi on todistetusti onnistunut ratkaisemaan metsäkoneiden siirtoihin liittyvät ongelmat helposti ja tehokkaasti. Toiminta kasvaa voimakkaasti ja mobiilisovellusta edelleenkehitetään yhteistyössä Kihon kanssa.

“Kahden vuoden päästä toimimme joka paikkakunnalla Suomessa. Lähdemme nyt ottamaan asiakkaiksemme uusia metsäkoneyrittäjiä uusilta paikkakunnilta, ja samalla vahvistamme sopimusautoilijaverkostoa. Minulle saa soitella, jos haluaa hoitaa koneiden siirrot varmasti”, Huhtala vinkkaa.