Kemin Konepalvelu Oy jätti paperihommat historiaan

Kemin Konepalvelu Oy otti Kihon käyttöön ja jätti paperihommat menneisyyteen.

Kemin Konepalvelu Oy on 15 henkilöä työllistävä kemiläinen maanrakennusyritys, joka tekee Meri-Lapista pääkaupunkiseudulle ulottuvalla alueella muun muassa maarakennusta, infrarakentamista ja konepalvelua. Yrityksen kalusto on modernia ja kaivinkoneista löytyvät 3D-laitteet.

Toimitusjohtaja Ville Nikupeteri perusti firman 14 vuotta sitten 23-vuotiaana. “Alusta lähtien ollaan haluttu tehdä työt vastuullisesti ja huolellisesti yhdessä. Tärkeintä meille on aina ollut se meidän yhteishenki”, Nikupeteri toteaa.

Yrityksellä on siinä mielessä positiivinen ongelma, että töitä olisi melkein enemmän kuin niille tekijöitä. Joka tapauksessa toimitusjohtaja Ville Nikupeteri ei kaipaa ison firman mukanaan tuomia ylimääräisiä hankaluuksia. “Haluan pitää yrityksen pienenä, luotettavana toimijana, joka tekee ajallaan ne asiat mitä on luvattu. Monille on tullut vauhtisokeus tällä alalla”, Nikupeteri kertoo.

Eroon paperilappushowsta

Ville Nikupeterin mukaan hänellä on aina riittänyt virtaa itse tekemiseen, mutta ei niinkään kaikenlaisen työhön liittyvän ylimääräisen sälän hoitamiseen. “Vaativat projektit ja niiden johtaminen, kaluston hankinnat ja kilpailutukset ovat mukavaa tekemistä, mutta se loputon lippulappushow alkoi tätä yrittäjää ärsyttää.”

Yrityksen johtamiseen liittyvät paperihommat ja erityisesti laskutus herättivät halun päästä asiassa mahdollisimman helpolla. Hän marssi Kihon toimistoon ja kysyi mitä Kiho voi tarjota, jotta hän pääsisi keskittymään olennaiseen eli itse työhön.

“Nyt hoidan kaikki laskut kahden viikon välein kännykällä Kihon ohjelman kautta ilman mitään paperihommia. Kihon paikannus- ja työajanseurantaohjelmiston kautta seuraan myös ympäri Suomea olevien työntekijöiden töiden edistymistä”, Nikupeteri kiittelee.

Rauhallinen varautuminen tulevaisuuteen

Ville Nikupeteri tähtää siihen, että Kemin Konepalvelun talous pidetään vahvana, ja sitä myös vahvistetaan seuraavan kahden vuoden aikana. Yrityksen kasvua ja laajentumista haetaan tarpeiden mukaan palkattavilla uusilla työntekijöillä ja panostamalla laadukkaaseen kalustoon sekä hankkimalla tarvittaessa lisää työvoimaa myös alihankintana.

“Minun arvioni on, että töitä riittää tekevälle nyt ja tulevaisuudessa. Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus rakentaa perustaa myös hiljaisemmallekin ajalle”, Nikupeteri pohtii.

“Tavoittelemanne henkilö puhuu toista puhelua” -neidin ääni puhelimessa on toivottavasti tuttu ääni myös tulevaisuudessa tavoitellessanne Nikupeteriä.

Oletko sinäkin huomannut, että laskuttamisen helppous viehättää? Me ollaan huomattu.