Kuljetus Hietanen Oy:n reaaliaikainen työajanseuranta


Kuljetus Hietanen on tuotantoeläinkuljetuksiin erikoistunut perheyritys. Yritys toimii Konnevedeltä käsin lähes puoli Suomea kattavalla toimialueella. Toiminnan korkeat laatuvaatimukset takaavat kuljetettaville eläimille hyvän kohtelun ja hyvät oltavat kuljetusten aikana.

Täysin digitalisoitu työn ohjaus

Yrityksen toimeksiantajana toimiva Snellman lähettää yritykselle tiedot ajettavista reiteistä oman Elku-järjestelmänsä välityksellä muutaman päivän varoitusajalla. Toimitusjohtaja Tero Hietasen tehtäväksi jää suunnitella kaluston sekä henkilöstön käyttö.

“Kihon reaaliaikainen työajanseuranta on mahdollistanut henkilöstön käytön optimoinnin. Pystyn suunnittelemaan työvuorot ja kuljettajien vaihtoajat sekä -paikat siten, että työntekijät saavat täyteen sovitut tunnit, mutta kalliita ylityötunteja kertyy mahdollisimman vähän.” 

Työajanseuranta mobiililaitteilla

Yrityksellä on käytössä on Kuorma-autoalan työehtosopimus. Työntekijät kirjautuvat mobiilisovelluksella töihin ja valitsevat samalla kulloinkin käytettävän palkkalajin. Kiho Työajanseuranta -palvelu muodostaa työaikakirjausten perusteella palkanlaskentaan tarvittavan aineiston, joka pitää sisällään niin työntekijöiden itselleen kirjaamat päivärahakorvaukset kuin Kihon järjestelmän automaattisesti muodostamat ilta- yö- ja viikonloppulisät.

“Lisät ovat erisuuruiset riippuen siitä ajetaanko rekalla vai pelkällä nupilla. Kihon järjestelmä osaa laskea nämä automaattisesti oikein, minun tarvitsee vain tarkistaa työaika-aineisto ja siirtää se nappia painamalla Talenomin palkanlaskennan käsiteltäväksi.”  

Kokemuksia Kiho x Talenom -yhteispelistä

“Olen saanut Talenomilta hyvin apua, kirjanpitäjä on antanut hyviä ohjeita ja paikallisyrittäjä Mikko Römpötti on auttanut tosi monessa asiassa. Kyllä täytyy sanoa että kullanarvoinen kumppani on ollut. Työntekijät ovat hyvin oppineet Kihon työajanseurannan käytön ja palkkasiirto Talenomiin toimii moitteettomasti. Voin suositella tätä kokonaisuutta muillekin!”