Tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu, mutta Kiho pitää tietosi turvassa

Työn- ja kalustonhallintajärjestelmä sisältää liiketoimintasi tärkeimpää dataa, kuten sijainteja sekä laskutus- ja henkilötietoja. Siksi tietoturvalliseen järjestelmään panostaminen maksaa itsensä takaisin mielenrauhana ja liiketoiminnan varmuutena.

Kun käytät Kihoa, voit varmistua siitä, että tietosi ovat mahdollisimman tehokkaasti suojattuja. Olemme luoneet tarkat periaatteet siitä, miten asiakkaidemme tietoja käsitellään turvallisesti. Lisäksi ulkopuolinen toimija on varmistanut järjestelmämme turvallisuuden auditoinnilla.

Liiketoiminnan digitaalisuus on enemmän mahdollisuuksia kuin riskejä

Liikkuvaa työtä tekevät yritykset ovat digitalisaation suurimpia hyötyjiä. Kun voit seurata kalustosi liikkeitä reaaliajassa kartalta, moni entinen aikasyöppö työvaihe poistuu, ja tilalle tulee tehokkaampaa laskutusta. Esimerkkinä kiireelliset työkeikat, jotka on helpompi kohdentaa tyhjänä seisovalle kalustolle ja vapaille tekijöille. Voit seurata kalustokohtaista laskutusta, ajopäiväkirjoja ja kannattavuutta helpommin. Tieto säilyy samassa näkymässä paperilappujen sijaan.

On siis hyvä muistaa, että digitaaliset palvelut luovat yrityksille enemmän mahdollisuuksia kuin riskejä. Emme palaa aikaan, jolloin puhelinnumerot olivat paksuissa luetteloissa, ja mapit pursusivat laskutus- ja kirjaustietoja.

Toisin kuin voisi luulla, paperinen kalustonhallinta ei ole erityisen tietoturvallinen ratkaisu. Se joka pääsee paperidokumentteihin käsiksi, voi muokata tai hävittää tietoja paljon helpommin kuin digitaalisia salasanasuojattuja dokumentteja. Lisäksi paperiset tiedot on ripoteltu usein moneen paikkaan, jolloin niiden hallinta vie paljon ihmistyöaikaa.

Lue myös: Miksi datalla ohjattu kalustonhallinta on palvelus koko liiketoiminnallesi?

Tietoturvariskit koskevat myös kaluston seurantaa – sijaintitiedot ja GPS kiinnostavat

Siellä missä on yritystoiminnan digitalisointia, siellä pitäisi olla myös tietojen vastuullista käsittelyä.

Suurin virhe tietoturvassa on ajatella, että asia ei koske minun yritystäni, ja haudata tietoturva-asiat ö-mappiin. Todellisuudessa tietomurrot eivät kunnioita toimialoja, yritysten kokoja tai kansallisuuksia.

Haavoittuvainen tietoturva on aina riski liiketoiminnalle, oli kyseessä pk-kalustoyritys tai miljoonia vaihtava konserni. Siksi tietoturvasta huolehtiva kalustokumppani on kullan arvoinen.

Tietoturvan höveli hallinta luo ennen kaikkea mainehaittaa yritykselle. Jos henkilötietoja päätyy väärään paikkaan, sekä palveluntarjoaja että itse yritys saavat kovan mainekolhun. Puhumattakaan niiden ihmisten harmista, joiden henkilötiedot päätyvät vääriin käsiin.

Kalustonhallinnassa erityisesti sijaintitietojen oikea hallinta on tärkeää. Hakkerit keksivät mielikuvituksellisia tapoja käyttää sijaintitietoja esimerkiksi liikenteen ja arvokuljetusten seuraamiseen. Mitä arvokkaampi kuljetus, sitä tarkemmin sen tietoturvasta tulisi huolehtia.

Media uutisoi tasaisin väliajoin myös esimerkiksi GPS-laitteista, jotka voivat vuotaa tietoja kolmansille osapuolille. Jos tietojasi välitetään ulkomaille, tietojen vakoilua tai muuta seurantaa on lähes mahdoton seurata. On sanomattakin selvää, että meillä Kiholla kaikki data säilyy turvallisesti kotimaisessa palvelussa, ja vain sinun yrityksesi omistuksessa.

Tietomurrot voivat myös ääritapauksessa lamauttaa yrityksesi tärkeimpiä toimintoja. Jos kalustonhallintasi murrettaisiin, et todennäköisesti pystyisi laskuttamaan, maksamaan palkkoja tai tekemään muita hallinnollisia töitä, ennen kuin asia olisi korjattu.

Siksi kaikissa digipalveluissa on hyvä tutustua palveluntarjoajan tietoturvaan ja valita kumppani, joka huolehtii asiasta lakisääteistä minimiä enemmän!

Miten Kiho huolehtii kalustosi tietoturvasta?

Me Kiholla pyrimme kaikessa toiminnassamme vastuullisuuteen, niin asiakkaidemme, työntekijöidemme kuin kumppaneidemme suuntaan. Asiakkaidemme tietoturva on jokaisen Kihon työntekijän selkäytimessä. Turvallisen dataympäristön tarjoaminen on meille arvojemme mukaista toimintaa, josta emme tingi. Olemme itse kehittäneet järjestelmämme, ja sen turvallinen toiminta on meille kunnia-asia.

Kihon kalustonhallinnan tietoturvaperiaatteet:

  • omistat itse yrityksesi datan, kun käytät Kihon palveluja
  • emme luovuta dataa kolmansille osapuolille ilman suostumustasi
  • asiakkaidemme tietoja käsittelevät vain ne työntekijämme, joiden työnkuvaan se olennaisesti liittyy – ja tällöinkin tietoja käsitellään vain tarpeellinen määrä
  • varmuuskopioimme järjestelmämme sisältämiä tietoja säännöllisesti ja järjestelmällisesti – näin järjestelmä on toimintavarmempi.

Kehitämme järjestelmää säännöllisesti, joten uusimmat tietoturvapäivitykset kuuluvat automaattisesti palveluumme.