Ominaisuudet

Ajopäiväkirja

Kihon toteuttama älykäs ajopäiväkirja on maailman ensimmäinen tekoälyyn pohjautuva ajopäiväkirjasovellus. Ajopäiväkirjaa ja sen tietoja pystyt seuraamaan ja tarvittaessa muokkaamaan verkkoselaimella tai mobiilisovelluksella eli käyttö onnistuu niin tietokoneella, tabletilla kuin puhelimella.

Ajopäiväkirja tallentaa kaikki ajot automaattisesti GPS-paikantimen avulla ja Kihon kehittämä tekoäly oppii erottamaan työ- ja omat ajot automaattisesti kuljettajan ajokäyttäytymisen perusteella. Älykäs Ajopäiväkirja oppii tunnistamaan ajotyylin keskimääriin kahden viikon kuluessa, jonka jälkeen tarkkuus paranee entisestään ajan myötä.

Ajopäiväkirja on helppokäyttöinen, sen täyttö tapahtuu automaattisesti ja se on aina mukanasi. Ajopäiväkirja säästää aikaa ja vähentää merkittävästi ajopäiväkirjan laatimisessa syntyviä virheitä, joita voi syntyä etenkin, jos ajopäiväkirjan täyttäminen on päässyt unohtumaan. Ominaisuus on osa Kiho Kalustoa.

Kiho Kalusto

Verottajan hyväksymä ajopäiväkirja

Kihon ajopäiväkirja on verottajan hyväksymä ja se muodostaa automaattisesti verottajan vaatiman ja hyväksymän ajopäiväkirjan. Ajopäiväkirjat pystyy vaivattomasti lataamaan niin PDF- kuin CSV-muodossa.

Verottajan vaatima ajopäiväkirja on vapaamuotoinen, mutta siihen vaaditaan esimerkiksi näiden tietojen kirjaamista työajojen osalta:

 • Ajon alkamis- ja päättymisaika
 • Ajon alkamis- ja päättymispaikka sekä mahdollisesti ajoreitti
 • Matkan pituus
 • Ajon tarkoitus
 • Auton käyttäjä

Älykkäintä on ajaa kuten Kiho – sillä kaikki tämä on automatisoitu Kihon älykäs ajopäiväkirja -sovelluksella.

Kuva Kiho Ajopäiväkirjan raportista, jossa näkyy kaikki autolla tehdyt ajot.
Kiho Ajopäiväkirja koostaa raportin yhteen näkymään haluamallasi tavalla, joko auton tai käyttäjän mukaan ja valitsemillasi tiedoilla.

Ajopäiväkirjan käyttönotto

Kihon ajopäiväkirjan käyttöönotto on helppoa: Paikanninlaite liitetään auton ratin alta löytyvään OBD-pistokkeeseen, jolloin tarvittaessa käytetään OBD- jatkojohtoa. Tai Kiho voidaan asentaa myös ajoneuvon sähköihin. Sen jälkeen laite alkaa keräämään automaattisesti dataa ajoista.

Samoja paikannuslaitteita hyödyntää myös kokonaisratkaisu Kiho Kalusto, joka on kokonaisuudessaan ihan päällikkö sovellus kenttätyön kalustonhallinnan tehostamiseen.

Ajopäiväkirja tulee kuukausittain sähköpostiin tai sen voi suoraan ladata halutulta ajanjaksolta Kihosta. Vaikka kuski unohtaisi kirjautua autoon, kerää laite tietoa, jonka jälkeen ajajan voi manuaalisesti täydentää kyseiselle matkalle myöhemmin.

Kuva Kiho Ajopäiväkirjasta, jossa näkyy yksittäinen ajo kartalla sekä diagrammina.
Kiho Ajopäiväkirjan avulla voit tarkastella yksittäistä ajoa tai reittiä niin kartalla kuin diagrammina.

Ajopäiväkirja toimii itsenäisesti tai osana Kihoa

Kihon ajopäiväkirja on suunniteltu toimimaan saumattomasti muiden Kihon tarjoamien ominaisuuksien kanssa. Tämä mahdollistaa Kihon käyttämisen laajasti, jolloin pystyt hyödyntämään kokonaisratkaisua, jossa kaikki ajoneuvojen ja työntekijöiden hallintaan liittyvät tiedot ovat saatavilla yhdestä paikasta. Lisäksi järjestelmä on skaalautuva, eli se soveltuu niin pienille kuin suurille yrityksille, riippumatta ajoneuvokannan koosta.

Älykäs ajopäiväkirja tallentaa ajot automaattisesti, mutta se tarjoaa tarvittaessa myös syvällistä analyysiä kuljettajan ajotavasta, kun käyttöön otetaan Kihon ajotavan seuranta -ominaisuus. Ajotavan seuranta ja kehittäminen ovat useille yrityksille yksi tapa kehittää toimintaansa. Vastuulliset yritykset pyrkivät vähentämään ympäristövaikutuksiaan, ja tehokkaampi ajotapa on yksi konkreettinen keino tähän tavoitteeseen.

Kiho ajopäiväkirja lyhyesti

 • Maailman ensimmäinen tekoälyyn perustuva ajopäiväkirja
 • Automaattisesti täyttyvä ajopäiväkirja
 • Ajopäiväkirjat ladattavissa csv- tai pdf- muodossa
 • Työajon ja oman ajon erottelu
 • Selitteiden kirjaus
 • Reittihistoria karttanäkymässä
 • Helppo asennus auton OBD-pistokkeeseen

Kihon ajopäiväkirja säästää aikaa ja vähentää ajopäiväkirjan laatimisessa syntyviä virheitä sekä vähentää myös turhia ajoja. Mobiilisovelluksesta käyttäjä näkee automaattisesti ajon alkamis- ja päättymispaikan, alkamis- ja päättymisajan sekä matkan pituuden ja siihen käytetyn ajan. Ajon jälkeen ajolle voi lisätä selitteen joko suoraan mobiilissa tai tietokoneella.

Ajopäiväkirjan avulla näkee myös ajoneuvon reaaliaikaisen live-sijainnin kartalla, joka on etenkin laajan fleetin omaaville yrityksille kätevä ominaisuus ajojärjestelyyn.

Tekoälyavusteinen ajopäiväkirja on osa Kiho Kalusto -palvelua

Tutustu Kiho Kalusto -palveluun