Lahti luottaa keltamustaan! Suomalaismiljonääri Ari Lahti sijoittaa Kihoon

Kuopiolainen Kiho Oy ottaa askeleen kohti kansainvälisiä kenttiä kun Palloliiton puheenjohtaja ja Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti antaa pelille lisäpotkua sijoituksen muodossa. 

Keväällä 2022 avattiin sijoituskierros ja samalla vuodesta 2018 jatkuneet neuvottelut Kihon ja Lahden välillä saatiin pakettiin.  

”Tutustuin Kihoon ja sen johtoon Tahko Ski Lift Pitch -tilaisuudessa joitakin vuosia sitten ja vaikutuin tekemisen meiningistä ja tulevaisuuden suurista suunnitelmista. Seurattuani yhtiön kehitystä päätin tarttua tilaisuuteen kun sijoitusmahdollisuus tänä keväänä avautui”, kertoo Lahti. 

Kihon toimitusjohtaja Lari Tirkkonen ja perustaja Antti Koponen esittelivät yrityksen Lahdelle, ja heille kokemus oli kutkuttava . 

“Mietittiin Larin kanssa että miten uskalletaan mennä juttelemaan televisiotähdille kun ei pelata samassa liigassa. Mutta sitten laitoin silmät kiinni ja käden ojoon ja ajattelin että kyllä siihen joku tarttuu. Siitä se juttu lähti luistamaan ja pitkäjänteisen työn tuloksena tässä ollaan nyt”, Koponen iloitsee. 

“Lyhyesti sanottuna olemme todella otettuja luottamuksesta ja onnellisia, että ei tarvinnut mennä Leijonan Luolaan pitchaamaan”, Tirkkonen nauraa. 

Sijoituskierrokselle osallistuivat Lahden lisäksi nykyiset omistajat ja yrityksen omaa henkilökuntaa. Tirkkosen mukaan tämä kertoo myös henkilökunnan omistautumisesta asialle.

“Osakeanti oli avoin koko henkilökunnalle, sillä Kiho on aina ollut ja on edelleen pääasiallisesti työntekijöidensä omistama. Ja se näkyy. Meillä tätä tehdään rakkaudesta lajiin ja intohimolla”, hän kertoo. 

Sijoituseurot tullaan käyttämään Kihon tuotteen kehittämiseen ja kansainvälisille pelikentille suuntaamiseen. 

“Emme hae pelkkää kasvua vaan myös kannattavuutta resurssiviisauden avulla. Resurssiviisaan maailman rakentaminen on Kiholle perusarvo, ja haluamme kehittää tuotettamme niin, että voimme palvella asiakkaitamme ja planeettaa yhä paremmin. Mahtava saada Lahden kaltainen iso Kiho tukijoukkoihin ja mukaan matkalle!”, summaa Tirkkonen. 

MIKÄ KIHO?

  • Kiho on kuopiolainen ohjelmistoalan startup, joka syntyi 1.1.2021 kun Nostetta Ventures teki noin miljoonan euron sijoituksen Kiho -liiketoimintaan ja se eriytettiin omaksi yhtiökseen Mastercom Oy:stä.
  • Kiho kehittää maailman parasta kentällä tehtävän työn hallintajärjestelmää ja rakentaa teknologian avulla resurssiviisaampaa maailmaa, jossa tekeminen on mahdollista myös tulevaisuudessa.
  • Palvelumme kattaa muun muassa paikannuksen, työajanseurannan, ajopäiväkirjan ja tehtävienhallinnan. 
  • Vuonna 2021 Kiho Oy:n liikevaihto oli n. 4,3M€ ja tällä hetkellä se työllistää 44 henkilöä.
  • 60,99 % yrityksestä on henkilökunnan omistuksessa ja 100% kotimaassa.
  • Kiho palvelee yli 1500 yritystä ja järjestelmäämme käyttää jo noin 36 000 tekijää kentällä ja konttoreissa.

Lisätiedot: 

Toimitusjohtaja Lari Tirkkonen, 040 764 6244 / lari(at)kiho.fi

Viestintäpäällikkö Paula Toivanen, 050 536 2190 / paula(at)kiho.fi