Esittelyssä KihoTalent: Markus Ojainväli taklaa haasteet kentällä ja sen ulkopuolella

Suomi on kovia tekijöitä täynnä, ja me haluamme tukea nuoria lupauksia matkalla menestykseen. Tällä kaudella meillä on kunnia sponsoroida Kuopio Steelersien pienimpiä jenkkifutaajia, ja onpa meillä edustusjoukkueessa ikioma kummipelaajakin! Nimittäin kohta 27 -vuotias, puolustuksen takakentällä hääräävä defensive back Markus Ojainväli. 

Tämä Kuopiossa syntynyt ja kasvanut lahjakkuus siirtyi jalkapallosta jenkkifutiskentille 11 vuotta sitten puolivahingossa, ja sille tielle jäi. 

“Pelattiin muutaman kaverin kanssa Kuopion Palloseuran junnuissa kymmenisen vuotta, ja kun tuolloin ei ollut A-junnujoukkuetta meidän piti miettiä mitä tehdään. Kaveri ohimennen heitti että olisikohan Kuopiossa jenkkifutisjoukkuetta ja olihan se. Mentiin suoraan Steelersien seuraaviin treenehin Väinölänniemelle ja siitä se kipinä syttyi”, hän kertoo. 

Ei mikään yhden kauden ihme

17 vuotiaana Markus nousi muiden C-junnujen kanssa edustusjoukkueeseen. Vuosien aikana joukkue on hitsautunut yhteen ja Markuksen mukaan sen suurin vahvuus onkin nimenomaan yhteishenki ja se, että muihin pelaajiin voi aina luottaa kentällä. Hän uskoo, että tänäkin vuonna Steelers saa nostaa maljat Vaahteraliigan voitonjuhlissa. 

“Nettikommentteja lukiessa huomaa että jotkut pitää meitä yllättävänkin huonona joukkueena, mutta kyllä jokainen joukkueessa tietää että ollaan kovia. Meidän tekeminen on aina ollut nousujohteista, ja vaikka pienet notkahdukset kuuluu asiaan, me pelataan kovaa ja näytetään että ei olla mikään yhden kauden ihme”, hän toteaa ja jatkaa, että ottaa itse nettikommentit sytykkeenä ja polttoaineena peleihin. 

“Kun päästään pelaamaan näytetään höpöhöpön kirjoittajille mihin pystytään. Helppo on tehdä johtopäätöksiä kun lukee pelaajalistoja paperilta, mutta vasta pelissä näkee miten joukkue pelaa yhteen”. 

Kova työ kantaa hedelmää 

Markuksen mukaan Steelersin nykykunto on valmennusjohdon aikaansaannosta. Joukkueen pitkäaikainen valmentaja Pekka Utriainen on hänestä yksi parhaita valmentajia koskaan, mies jolla on visio, ja joka tietää miten hommat saa toimimaan. 

“Kahtena ensimmäisenä liigavuonna päästiin finaaliin ja kolmantena tuli voitto, kyllähän jotain kertoo. Ei olla mikään heittopussi.”

Harmillisesti Markukselta itseltään jäi ensimmäinen mestaruus välistä. Viime vuoden hän vietti pelikenttien ulkopuolella, kun kolmivuorotyön ja treenaamisen yhdistäminen kävi liian haastavaksi. Tauko ja päivätyön vaihto tekivät kuitenkin terää, ja nyt hän palaa puolustusasemiin entistä nälkäisempänä. Erityisesti kotiyleisön eteen palaaminen lämmittää sydäntä. Steelers onkin tehnyt päämäärätietoisesti töitä tuodakseen jenkkifutiksen osaksi kuopiolaisten elämää, ja viime vuosina työ on alkanut kantaa hedelmää. 

“Meillä on täällä ihan mieletön fanipohja ja täysien lehtereiden edessä on mahtava pelata! Kakkosdivarin aikaan katsomoissa istui lähinnä äidit, isät ja tyttöystävät, nyt siellä on sadoittain kuopiolaisia kannustamassa”, hän nauraa.  

Kiitos ja kunnia kuuluu tukijoukoille

Fanien kannatus on joukkueelle elintärkeää, ja sen lisäksi kiitoksensa ovat ansainneet pelaajien lähipiirit ja joukkueen taustajoukot. Markuksen mukaan jenkkifutiksen pelaaminen on sillä lailla team effort, että se vaatii lähipiiriltäkin paljon. Hänen perheensä on ollut aktiivisesti mukana läpi uran. 

“Isä on istunut katsomossa käytännössä kaikki matsit aina junnuajoista lähtien ja puoliso häärinyt talkoissa. Taustajoukot eivät saa tarpeeksi kiitosta kaikesta siitä työstä mitä he tekevät. Nykyään me saadaan tulla valmiille kentälle lämmittelemään ja pelaamaan ja kaikki on laitettu viimeisen päälle. Se on ihan mahtavaa ja ei voi kuin kiittää kaikkia, jotka sen meille mahdollistaa!”

Pelikenttä kutsuu Steelersejä seuraavan kerran tänä lauantaina 17.7. kun kotiyleisön edessä otetaan mittaa Helsingin Wolwerinesista. Kentällä Markus taklaa haasteet samalla ohjeella kuin sen ulkopuolella, pysymällä positiivisena. 

“Onhan se vähän klisee, mutta yritän muistuttaa itseäni että aina voisi mennä huonomminkin. Kiitollisuus ja sen tunnistaminen että asiat on hyvin, siinä ohjeeni elämään”, hän summaa. 

Kiho kannustaa koko joukkuetta, voitonjuhlissa tavataan!