Esittelyssä KihoCrew: Pirisen Jari pistää pyörät pyörimään poluilla ja palavereissa

Tällä kertaa parrasvaloihin astuu asiakkuusjohtajamme Jari Pirinen, jonka vyön alle on kertynyt vaikuttava määrä kilometrejä niin pyörän selässä kuin myyntihommissa. Parisenkymmentä vuotta yrityspuolella myyntityötä tehnyt Jari siirtyi Kiholle viime elokuussa, ja ensimmäinen vuosi on ollut opettavainen. Täysin uuteen toimialaan ja tuotteisiin tutustumisen lisäksi koronapandemia on tuonut lisähaasteita. 

“En tykkää etätapaamisista, ja ajattelen että meidän asiakkaatkin tapaavat mieluummin ihan kasvotusten. Läsnäolo on kuitenkin ihan eri luokkaa kun ollaan fyysisesti samassa paikassa ja konkreettisten asioiden läpikäynti on helpompaa”, hän kertoo.  

Asiakkuuksien yleismiesjantuseksi itseään kuvaileva Jari tekee töitä erityisesti Kihon suurasiakkaiden kanssa ja huolehtii että hommat sujuvat. Solmujen aukominen ja ratkaisujen löytäminen asiakkaiden tarpeisiin palkitsee, ja on Jarissa sen verran myyntimiehen vikaa, että kauppojen tekokin maistuu. Mutta aina asiakkaan etu aidosti edellä. 

“Siitä huono työpaikka, että täällä ei tartte stressata” 

Kiholle Jarilla on paljon annettavaa jo pelkästään kokemuksen kautta, ja asiakkaiden parissa kehitysideoita syntyy jatkuvasti. 

“Oma intohimoni on kehittää toimintaamme niin, että säännöllisen kontaktoinnin kautta saamme lisäarvoa asiakkaille. Minua kiinnostaa aina kuulla mitä kehitettävää meillä heidän mielestään on ja miettiä yhdessä, miten he voisivat saada Kihon palveluista parhaat mahdolliset lisähyödyt.”

Ideat onkin Kiholla otettu avoimina vastaan, ja matalan kynnyksen osallistuminen on Jarin mielestä yksi yrityksen parhaita puolia. Avoin ja tasa-arvoinen yrityskulttuuri ja se, että töissä ei tarvitse asua, ovat asioita joita Jari arvostaa. Ensimmäistä kertaa työuransa aikana hän kuuluu myös työporukan vanhimpiin, mutta kokee että iästä, kokemuksesta ja toimenkuvasta riippumatta ihmiset ovat samalla tasolla.  

“Kiholla kuunnellaan mitä työntekijöillä on sanottavaa. Olen päässyt vaikuttamaan moneen asiaan ja täällä uskaltaa kertoa mitä on asioista mieltä. Ei ole kertaakaan tarvinnut miettiä että uskallanko nyt sanoa tämän ääneen. Siitä tämä on huono työpaikka, että täällä ei tartte stressata”, hän nauraa.

“Mahdollisimman kovaa mutta uskalluksen rajoissa”

Työpalaverien vastapainoksi Jari pistää pyörät pyörimään metsäpoluilla. Aikuisiällä löytynyt intohimo maastopyöräilyyn tarkoittaa nykyisin sitä, että kilometrejä kertyy vuodessa muutama tuhat. 

“Hampaat irvessä ja persaus hiessä, sitähän se välillä on. Joskus tekee mieli heittää pyörä kaivoon, mutta joku siinä kuitenkin kiehtoo”, hän nauraa ja jatkaa, että “varmaankin se vauhti”.

Vauhtia tosiaan tuntuu riittävän, mutta vaarallisia tilanteita ei onneksi niinkään. Parhaimmillaan Jari on viilettänyt alamäkeen lähes kahdeksaakymppiä ja rymynnyt takametsien tiettömät tiet läpikotaisin. Havereilta hän on kuitenkin säästynyt. 

“Pitää tuntea omat rajansa, vaikka on sitä joskus on tullut jälkikäteen mietittyä, että hullu kun tuosta ajoit. Välillä myös mietityttää että kestääkö pyörä ja mies. Tähän asti on kestänyt!” 

Enemmän tekijä kuin ajattelija

Heinäkuussa tämä enemmän tekijäksi kuin ajattelijaksi itsensä mieltävä mies pääsee toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa. Kun muut lomailevat laiturinnokassa suuntaa Jari Ylläkselle osallistumaan Funduro Cupin MTB enduro-osakilpailuun. Hänelle uuden kokeminen on kuitenkin tärkeämpää kuin kisailu, eikä Ylläksellekään olla menossa voittamaan. 

“En ole kilpailuhenkinen, paitsi tietysti kavereiden kesken “leikkimielisissä” kisailuissa. Tällä kertaa tavoite on etten ole viimeinen, toiseksi viimeinen sija kelpaa vallan mainiosti. Teen tätä siis tosissaan mutten liian vakavasti!”

Liikoja miettimättä ja murehtimatta onkin Jarin asenne elämään yleensä. Se että uskaltaa ottautua ja alkaa vaan tekemään on todistetusti toiminut niin töissä kuin vapaalla, ja epäilemättä hän toteuttaa vielä toisenkin pitkäaikaisista haaveistaan.

“Mielikuvissani ajan haastavilta vuoripoluilta kauniille alppiniitylle, jossa laiduntaa pari lehmää, ja istun majatalon terassille nauttimaan kylmän huurteisen. Taustalla tosin soi joku aivan muu kuin Edelweiss”, hän hymyilee. 

Jari myös luotsaa KihoCrewta Kilometrikisassa, jossa osallistumme myös SPR:n Ketjureaktio -kampanjaan. Jotta tulevaisuudessakin olisi metsäpolkuja poljettavaksi.