Ominaisuudet

Kaluston paikannus

Kiho Kaluston paikannus ratkaisee niin pienkaluston, ajoneuvojen kuin raskaankaluston seurannan ja paikantamisen tarpeet. GPS-paikannusta hyödyntämällä Kihon Kaluston paikannus -ominaisuus tarjoaa tietoa esimerkiksi sijainneista, matkoista, reiteistä, käyttöasteesta ja kalustomäärästä.

Yrityksille, joiden toiminta on riippuvainen kalustosta, kaluston sijainnin seuraaminen on tärkeää. Kihon paikannuslaitteiden ansiosta jatkuvasti ja tarkasti, missä yrityksen investoinnit, eli kalusto, liikkuu. GPS-paikantimet tuovat tarvittavaa turvaa varkauksien varalle, ja ne helpottavat merkittävästi henkilökuntasi työtä, kun kaikki tietävät missä kalusto liikkuu.

Reaaliaikainen seuranta on osa kalustonhallintaa. Kaluston paikannuksen avulla pidät huolen siitä, että kalustosi on aina siellä, missä sen kuuluukin olla, ja samalla säästät aikaa ja rahaa tehokkaamman kalustonhallinnan ansiosta. Ominaisuus on osa Kiho Kalustoa.

Tutustu Kiho Kalustoon

Kaluston paikannus ja seuranta

Kaluston reaaliaikainen seuranta auttaa optimoimaan yrityksen resurssien käyttöä. Kalustopäällikkö sekä työntekijät voivat helposti nähdä, missä kalusto sijaitsee tai mihin sitä on käytetty, mikä auttaa vähentämään turhaa ajamista. Samalla on helppoa ja nopeaavarmistaa, että kalusto on aina siellä, missä sitä tarvitaan. Kaluston paikantaminen parantaa resurssien hyödyntämistä ja vähentää tarpeettomia kuluja.

Kiho Kaluston paikannusta voidaan hyödyntää laajemmin myös raporttien laatimiseen. Kiho Kalusto -sovelluksesta saat yksityiskohtaisia raportteja kaluston käytöstä, mikä auttaa seuraamaan ja hallitsemaan kustannuksia tarkemmin. Esimerkiksi polttoaineenkulutusta voidaan seurata tarkasti, mikä mahdollistaa taloudellisen ajotavan edistämisen ja siten merkittävien kustannussäästöjen saavuttamisen.

Kiho Kalustossa kaluston kuntoa seurataaan myös reaaliaikaisesti, joka mahdollistaa ennakoivan huollon suunnittelun. Tämä tarkoittaa, että ennakkoon suunnitelluista huolloista tulee ilmoitukset, minkä lisäksi mahdolliset viat ja kulumiset voidaan havaita ja korjata ennen kuin ne aiheuttavat merkittäviä ongelmia tai kalliita seisokkeja. Seuraamalla kalustoa aktiivisesti parannat kaluston käyttöikää ja vähennät sen ylläpitokustannuksia.

Kone- ja ajoneuvo-
paikannus (GPS)

Kihon kone- ja ajoneuvopaikantimien paikannustiheys on 1–15 sekuntia. Kaikki laitteet tukevat seuraavia Kiho-palvelun ominaisuuksia:

  • BLE-laitteiden skannaus
  • Aluehälytykset
  • Jänniteseuranta
  • Käyttöaste-, kustannusseuranta-, alue- ja ajotaparaportit

Pienkalusto-
paikannus (BLE)

BLE (Bluetooth Low Energy) lähettää signaalia noin viiden sekunnin välein. 

Laite ei ole itsenäinen paikannin, vaan sen paikkatieto saadaan, kun laite on noin 10 metrin säteellä Kihon sovelluksesta, ajoneuvopaikantimesta tai BLE-majakasta.

Kalustopaikannus (GPS)

Kalustopaikantimia on kahta eri tyyppiä ja lähes ainoa ero on, että ne toimivat eri tiedonsiirtoverkoissa. Laitteiden paikannustiheys on 15 minuuttia, kun ne ovat liikkeessä ja 24h, kun ne ovat paikallaan.

LoRaWAN-verkossa toimivien laitteiden kattavuus ja sisätilakuuluvuus eivät aivan vastaa matkapuhelinverkkojen kattavuutta.

Tiesitkö, että kaluston paikannus on osa kalustonhallintaa?

Sitä varten on Kiho Kalusto. Tutustu ja lue lisää.