Ominaisuudet

Digipiirturi eli digitaalinen ajopiirturi

Kiho digipiirturi tallentaa kuljettajan ajo-, lepo- ja taukoajat.

Digipiirturi tai älypiirturi, eli digitaalinen ajopiirturi, on laite, jota käytetään erityisesti ammattiajoneuvoissa kuten kuorma-autoissa ja linja-autoissa, tallentamaan ja valvomaan kuljettajan ajokäyttäytymistä ja työaikoja. Laite on pakollinen tietyissä ajoneuvoissa EU-lainsäädännön mukaisesti, ja se auttaa varmistamaan, että kuljettajat noudattavat ajo- ja lepoaikasääntöjä.

Ajopiirturi tarjoaa tarkan ja luotettavan tiedon ajoneuvon toiminnasta ja kuljettajan ajokäyttäytymisestä. Tämä vähentää virheet minimiin ja varmistaa, että kaikki tiedot ovat aina tarkkoja ja ajan tasalla. Ominaisuus on osa Kiho Kalustoa.

Tutustu Kiho Kalustoon

Digipiirturi on pakollinen osa raskaankaluston kuljettajien arkea

EU-säädösten mukaisesti digipiirturi on pakollinen kaikissa uusissa yli 3,5 tonnin painoisissa ajoneuvoissa ja linja-autoissa, jotka on rekisteröity EU-alueella. Digipiirturin avulla voidaan varmistaa, että kuljettajat ja yritykset noudattavat voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Digipiirturin avulla yritykset ja sen kuljettajat noudattavat ajo- ja lepoaikasääntöjä sekä muita lainsäädännön vaatimuksia. Tämä minimoi riskin saada sakkoja tai muita sanktioita sääntöjen rikkomisesta.

Älypiirturin käyttö voi myös auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia seuraamalla ja optimoimalla ajoneuvon käyttöä ja kulutusta. Tämä voi johtaa pienempään polttoaineenkulutukseen ja vähäisempiin päästöihin. Tämän seuraaminen ja kehittäminen onnistuu kätevästi Kiho Ajotavan seuranta -ominaisuuden avulla.

Digitaalinen ajopiirturi helpottaa työtä

Digipiirturi tallentaa tiedot automaattisesti, mikä vähentää manuaalisen kirjaamisen tarvetta ja vähentää inhimillisten virheiden riskiä. Tiedot voidaan myös analysoida helposti jälkikäteen, mikä auttaa parantamaan toimintojen tehokkuutta ja turvallisuutta.

Digitaalinen ajopiirturi mahdollistaa tietojen helpon käsittelyn ja raportoinnin. Tietoja voidaan siirtää suoraan tietokoneelle tai pilvipalveluun, jossa niitä voidaan analysoida ja raportoida. Tämä helpottaa tietojen hallintaa ja vähentää paperityön määrää.

Mihin ajopiirturijärjestelmää tarvitaan?

Digitaalisen ajopiirturijärjestelmän tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta, taata tasavertaiset kilpailuolosuhteet kuljetusyritysten ja -muotojen kesken sekä parantaa kuljettajien työoloja. Digitaaliset ajopiirturit ovat pakollisia kaikissa EU-maissa ja ne ovat käytössä myös AETR-sopimusvaltioissa.

“Ja ei muuta kuin kovaa ajoa!” Niinhän sitä sanotaan, mutta tiedätkö oikeasti miten kovat kuskit ajavat?

Kihon avulla tiedät. Tutustu Kiho Kalusto -palveluun.