Yrittäjä, ethän tee näitä virheitä kalustosi hallinnassa?

Kalustonhallinta on monen liikkuvan osan yhteispeliä. Yhden lipsuminen johtaa dominoefektiin, jossa laskutuksen ja tuottavan työn suhde on epäselvä. Jos tiedot löytyvät papereilta ja pikaviestimistä, aikaa kuluu asioiden selvittelyyn, ja laskutusta valuu ohi silmien.

Yrittäjänä sinulla on kädet täynnä juoksevia asioita, mutta hyvä uutinen on se, että kalustonhallinnan saa helposti stressittömäksi. Seuraavaksi kerromme, miten voit tehostaa kalustonhallintaasi välttämällä sen perinteiset sudenkuopat. Kalustoyritysten kumppanina olemme huomanneet, että tehokas kalustonhallinta tehostaa koko liiketoimintaasi.

Olethan ajan tasalla pienkalustosi liikkeistä?

Kun tarvitset peräkärryä, traileria tai porakonetta, ja löydät sen soittokierroksen kautta toiselta puolelta Suomea, on työaikaa kulunut paljon tuottamattomiin tunteihin. Entä jos näkisit puhelimesi näytöltä saman tien, missä kalustosi juuri nyt liikkuu, ja onko se kohdistettu työtehtävälle vai seisooko se tyhjän panttina?

Pienkaluston ajantasainen seuranta Kiho Kalusto -palvelusta tehostaa työmaitasi: näet yhdestä paikasta koko kalustosi sijainnit, voit ennakoida siirrot ja kohdistaa kaluston projekteille oikea-aikaisesti. Aikaa ei tuhraannu selvitystyöhön, vaan voit käyttää sen laskutettaviin tunteihin.

Seuraathan myös kaluston siirtymä-, lastaus- ja vaihtoaikoja?

Parin tunnin heitto tuntiseurannassa voi kuulostaa pieneltä, mutta todellisuudessa se tekee jopa tuhansien eurojen miinuksen kuukausilaskutukseen. Kuljetustyössä lastaus- ja vaihtoaikojen seuraaminen voi paljastaa, että laskutettavaa työaikaa on käytetty tehottomasti. Joskus työntekijän työpaikalle saapumisen ja työn aloittamisen väliin jää laskutuksen ulkopuolista aikaa, jonka selvittäminen poistaa hukkatunteja. Mobiililaitteilla toimiva Kiho-palvelu seuraa työpaikalle saapumisten ja tuntikirjausten suhdetta, minkä ansiosta työntekijöidesi kahvitauot voidaan pitää oikeaan aikaan ja laskutustunnit kirjautuvat oikein.

Tiedäthän, miten kalustollasi ajetaan?

Kuljettajan ajotyyli on näkyvin yrityksesi imagotekijä tien päällä. Jos yrityksesi logolla varustetulla autolla rikotaan turvavälejä, ohitussääntöjä tai nopeusrajoituksia, mainehaitta on taattu. Kihon Älykäs ajotavanseuranta pitää silmällä nopeusrajoituksia, turvavälejä ja taloudellista ajotapaa. Voit asentaa palvelussa hälytyksen, kun tietty nopeusraja ylittyy. Työkalu turvaa ennen kaikkea kuljettajasi turvallisuutta muistuttamalla hyvästä ajotavasta.

Ajopäiväkirjasi ovat paperilla sähköisen sijaan

Keräätkö viikon päätteeksi ajotunteja vihkoista ja tulkitset työntekijöidesi merkkauksia? Paperi on tuttu tapa kirjata asioita ylös – ja petollinen paikka näyttää inhimillisiä virheitä. Sähköinen ajopäiväkirja on minimivaatimus modernille kalustonhallinnalle. Kun ajot kirjautuvat automaattisesti GPS:n avulla, kilometrit ja tunnit ovat ylhäällä täsmälleen oikein, eivätkä sinne päin. Työntekijöidesi työpäivät helpottuvat, kun he voivat keskittyä olennaiseen ajomatkojen muistelun sijaan. Kihon sähköinen ajopäiväkirja seuraa ajoa GPS-paikantimella, oppii erottamaan omat ajot työajoista ja muodostaa automaattiset raportit. Voit hyvästellä paperien tulkinnan!

Oletko perillä kaluston epävirallisesta käytöstä?

Jos työpaikan auto kolhitaan vapaa-ajan ajossa, kuka joutuu maksumieheksi? Houkutus käyttää firman autoja kauppareissuihin, muuttoajoihin ja viikonloppuajeluun on varsin luonnollinen, mutta ei yrityksen kannalta toivottavaa.

Kun kaluston liikkeet ja tankkaukset kirjautuvat reaaliajassa sovellukseen, työntekijöidesi epävirallinen ajelu firman autoilla houkuttelee vähemmän. Ajoneuvojen seuranta ei tarkoita työntekijöiden vahtimista huvin vuoksi, vaan on tärkeä turvallisuustekijä.

Kaluston- ja työmaan hallinta on paperien ja pikaviestimien viidakko

Oletko tottunut keräämään työaikatietoja paperilta, hoitamaan laskutusta viikonloppuisin ja jakamaan tehtävät puhelinsoitoilla ja WhatsAppilla? Entä jos voisit hoitaa työnohjauksen ja kalustonhallinnan samasta sovelluksesta parilla painalluksella?

Kiho poistaa manuaalisen työn vaivaa, sillä työnohjauksen ja kaluston tiedot ovat saman katon alla yhdessä sovelluksessa.  Kun laskutus, tuntikirjaukset ja ajopäiväkirjat keskustelevat tässä ja nyt, voit laskuttaa enemmän ja käyttää aikaa tuottavampaan työhön.

Ratkaisuna Kiho – kalustonhallinta ja työajanseuranta samassa järjestelmässä

Kiho on kattava työkalu, jonka avulla hallitset työmaitasi ja kalustosi liikkeitä helppokäyttöisestä näkymästä. Palvelumme kova ydin muodostuu kotimaisesta osaamisesta, markkinoiden edistyneimmästä paikkatiedosta ja räätälöitävistä ominaisuuksista.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.