POWERBI_singleAsset 2POWERBIAsset 1Asset 1


Mastercom – Kiho

BlogitUutiset

Miltä kuulostaisi järjestelmä, joka osaisi ehdottaa automaattisesti voiko saapuneen myyntilaskun hyväksyä? Tai järjestestelmä, joka ilmoittaisi yrityksen ajoneuvon luvattomasta käytöstä täysin automaattisesti?

Muutaman vuoden päästä nämä ovat vähimmäisvaatikuksia, joita tietojärjestelmiltä tullaan vaatimaan.

Tekoäly auttaa jatkossa useissa työtehtävissä. Tekoäly voi esimerkiksi kertoa onko projekti toteutumassa kannattavasti ja ehdottaa korjaavia toimenpiteitä. Se voi laskea rahoitustarpeen yrityksen ja käydä automaattisen lainaneuvottelun pankin kanssa.

Kihon tekoälystrategia

Työn muutos tulee olemaan järisyttävä. Meidän tehtävämme on mahdollistaa asiakkaidemme kilpailukyky kehittämällä palvelujamme vastaamaan työn muutosta. Kihon palvelut perustuvat liiketoiminta-alustaan, joka kerää työstä muodostuvaa tietoa ja jalostaa tiedosta palkka-aineistoja, myyntilaskuja sekä raportteja. Jatkossa tekoäly tulee osaksi näitä prosesseja helpottamaan työntekijöiden arkea ja poistamaan manuaalisia välivaiheita.

Tekoälyn, lisätyn-/virtuaalitodellisuuden ylivoima oli havaittavissa jo viisi vuotta sitten. Silloin päätimme, että meidän on pakko olla mukana tuossa kehityksessä mikäli haluamme olla markkinoilla vielä kymmenen vuoden päästä. Päätimme, että nyt on pakko laittaa koko alusta siihen kuntoon, että siihen pystytään liittämään helposti tekoäly tai vaihtamaan käyttöliittymäksi esimerkiksi lisätty todellisuus. Kihon kohdalla tämä tarkoitti käytännössä koko koodipohjan ja tietokantarakenteen uusimista ja viiden vuoden aikana kehitettyjen koodien muokkaamisen uudenlaiseen muotoon.

Nyt investointi alkaa kantaa hedelmää ja saimme julkaistuksi Zepon; Kihon tekoälyn.

Zepon ensimmäinen tehtävä oli tehdä maailman paras ja älykkäin ajopäiväkirja. Zeppo oppi erottamaan työ- ja omat ajot automaattisesti kuljettajan ajokäyttäytymisen perusteella.

Seuraavaksi Zeppo opetetaan tekemään työvuorosuunnittelu, joka luo työvuorolistat automaattisesti henkilöstön toiveet ja lakisääteiset lepoajat huomioiden. Esimiehen tehtäväksi jää Zepon ohjeistaminen.

Mikäli yrityksesi toiminnanohjausjärjestelmän toimittajalla ei ole suunnitelmaa tekoälyn hyödyntämiseen, on se jo auttamattomasti myöhässä.

Antti Koponen 
toimitusjohtaja
045 120 6704
antti@kiho.fi
Antin henkilökuvaKirjaudu Kiho-järjestelmään