Slinker fakturerbart arbete mellan fingrarna? Med Kiho håller du läget under kontroll och pengarna i börsen

Alla företagare vet att tid är pengar, och det finns ingen tid att förlora. Ändå går tiden åt till att både reda ut otydliga arbetstidsregister och hantera plötsligt tilläggsarbete. Och det om något blir dyrt för plånboken. Likväl vet få företagare precis hur mycket till exempel en kvart oregistrerad arbetstid kostar honom eller henne per vecka. Vet du?

Planering och ledning av mobilt arbete är svårt, speciellt när informationen om arbetstagare, arbetsuppgifter och fakturering är utspridd på olika ställen. Arbetsledningen har bråttom, arbetstagarna koncentrerar sig på att uträtta sina arbetsuppgifter och mänskliga misstag sker vid registreringen av arbetsuppgifter och -timmar. Att följa effektiviteten på arbetsplatsen är emellertid en förutsättning för lönsamheten, så det finns skäl att engagera sig. Månadsvis kan en kvart ofakturerat arbete per vecka nämligen innebära hundratals om inte tusentals euro.

Många bäckar små blir en stor å, även vad gäller arbetsplatsernas fakturerbara arbete

I slutet av arbetsdagen registrerar din arbetstagare dagens arbete i ett häfte eller på en papperslapp. Arbetet som tog det mesta av arbetstiden antecknas. Snabba jobb som avviker från överenskomna arbetsuppgifter glöms emellertid ofta bort, speciellt om det är fråga om mindre uppdrag som tar högst två timmar. Din arbetstagare bytte kanske en trasig lampa i husbolaget, kontrollerade ett läckande vattenrör eller flyttade jord med tung utrustning på en byggarbetsplats på ett annat företags begäran. Alla var enkla småjobb, men ändå fakturerbart arbete och det märks när de saknas i företagets kassaflöde. 

Utöver småjobb som saknas skapas mer arbete av att faktureringsuppgifter och register måste sökas här och där. Alla företagare känner till situationen när faktureringsdagen närmar sig och man ska gräva fram information från arbetstagarnas arbetstidsregister, papperslappar, WhatsApp, textmeddelanden, e-post och mappar. Arbetsdagen går åt till att ringa upp arbetstagarna och kontrollera uppgifter och veckoslutet går lätt åt till att gå igenom alla uppgifter. Du gör av med pengar och har ingen fritid. Allt detta kunde emellertid skötas betydligt enklare, till och med på under en timme. Därför har Kihos omfattande arbetshanteringstjänster utvecklats så att du kan koncentrera dig på att jobba. 

Elektronisk arbetstidsuppföljning är företagarens bästa vän

Den helt inhemska systemet Kiho Arbete håller dig uppdaterad om arbete och fakturering. Systemet gör inga mänskliga misstag och besparar dig och dina arbetstagare tid, eftersom arbetstiden kan registreras på plats med telefonen. Du kan genast kontrollera utförda och kvitterade uppgifter, och appen som baserar sig på geodata berättar även exakt på metern var din utrustning rör sig. Arbetstidsuppföljning underlättar även dina arbetstagares vardag. Med Kiho kan de enkelt kvittera utfört arbete och kontrollera nästa jobb samt meddelanden som berör alla på ett och samma ställe.

Med systemet Kiho Arbete följer du produktiviteten projektspecifikt i realtid och när du implementerar Kiho i ditt ekonomiförvaltningsprogram, får du uppgifterna även direkt till den elektroniska faktureringen och smidigt vidare till bokföringen. Kiho Arbete är företagarens andra hjärna och är utvecklad för att du ibland ska kunna vila din egen hjärna.

Vi skräddarsyr våra tjänster utgående från ditt företags behov. Ta kontakt så funderar vi tillsammans om hur vi på Kiho kan hjälpa dig att koncentrera dig på det väsentliga.
Här finns mer information om oss och våra tjänster. Det lönar sig att även läsa vad andra säger om oss.

Ota yhteyttä

Kihon palveluita käyttää jo yli 1000 yritystä. Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuunkin yhteyttä!linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram