POWERBI_singleAsset 2POWERBIAsset 1Asset 1


Mastercom – Kiho

Referenssit
Kiho referenssi Siirrot.fi Suomen Konesiirrot Oy

Suomen Konesiirrot Oy:n ja siirrot.fi-palvelun perustaja, yrittäjä Antti Huhtala istui alas kauniina kesäpäivänä vuosi sitten. Huhtala oli saanut metsäkoneyrittäjiltä lukuisia yhteydenottoja, joissa toivottiin modernia ratkaisua metsäkoneiden siirtoon.

Tuona kesäpäivänä Huhtala alkoi kehitellä ideaa sähköisestä järjestelmästä, jonka avulla siirtopalvelua tarjoavat yksittäiset toimijat ja metsäkoneyritykset saataisiin yhdistettyä.

“Yrityksen perustin joulukuussa 2017. Sitä edelsi järjestelmään liittyvä tuotekehitystyö yhdessä muutamien metsäkoneyrittäjien kanssa ja osaavan ja luotettavan järjestelmän rakentajan etsiminen”, Huhtala kertaa. “Vertailin eri teknologioita ja tein demoja useiden toimijoiden kanssa. Kiholla tarpeeni ymmärrettiin heti. Heidän järjestelmänsä päälle oli hyvä lähteä rakentamaan Siirrot-järjestelmää.”

Hyvin toimivan Siirrot-järjestelmän ja metsäkoneyrittäjien kanssa aiemmin tehdyn työn ansiosta firma pääsi nopeasti tositoimiin. Siirrot.fi:ssä työskentelee vakituisesti nyt kaksi henkilöä. Kuljetuksista vastaavien toimijoiden kanssa Huhtala on tehnyt kumppanuussopimukset.

Mobiiliapplikaation avulla Suomen suurimmaksi siirtotoimijaksi

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva Suomen Konesiirrot Oy on tänä päivänä autolukuun suhteutettuna Suomen suurin metsäkoneiden siirtofirma. Siirrot.fi-palvelulla on nyt kolmisenkymmentä asiakasyritystä, joiden reilua sataa metsäkoneiden siirtopalvelua Huhtala koordinoi Kihon teknologiaan perustuvan sähköisen järjestelmän kautta.

Koneiden siirtoa varten tarvitaan 200 000 ‒ 250 000 euroa maksava auto, jolle on käyttöä melko harvoin. Yrittäjän ei sellaista kannata itse hankkia. Metsäkoneyrittäjät ostavat siirtopalveluja yrityksiltä, mutta kuljetusyrittäjillä on useimmiten käytössään vain yksi auto, joka sekin on käytännössä aina liikenteessä. Metsäkoneyrittäjä joutuu soittelemaan sinne tänne, aikataulut pettävät ja rahaa palaa turhaan.

“Meidän kauttamme siirto järjestyy aina ajallaan. Meillä on laaja verkosto ammattikuljettajia ja heillä runsaasti siirtoautoja. Metsäkoneen kuljettaja voi tilata kuljetuksen helposti mobiiliapplikaation kautta, jolloin järjestelmä välittää kutsun siirrosta vastaavalle vapaalle kuljettajalle”, Huhtala kertoo.

Siirrot.fi varmistaa sen, että metsäkoneyrittäjä saa siirron silloin kun haluaa ja kuljetusyrittäjä puolestaan saa siirtokeikat juuri silloin kun hän pystyy ne toteuttamaan. On itsestäänselvyys, että molemmat osapuolet hyötyvät toimintamallista huomattavasti.

Paperiton Suomen valloittaja

Kihon teknologiaan pohjautuvan Siirrot.fi -palvelun avulla kaikki tarvittava materiaali kulkeutuu myös tilitoimistoon ja sieltä suoraan asiakkaalle laskuna. Paperittomuuteen ja tehokkuuteen tähtäävä toimintamalli on osa sovelluksen toteuttaneen Kihon perusperiaatteita.

“Järjestelmän ansiosta kukaan siirron osapuolista ei tarvitse mitään paperisia lippuja ja lappuja. Tarvittaisiin ainakin viisi työntekijää jos tätä hommaa yrittäisi pyörittää ilman järjestelmää”, Huhtala pohtii.

Siirrot.fi on todistetusti onnistunut ratkaisemaan metsäkoneiden siirtoihin liittyvät ongelmat helposti ja tehokkaasti. Huhtalalla on selkeä tavoite toiminnan laajentamisen suhteen.

“Kahden vuoden päästä toimimme joka paikkakunnalla Suomessa. Lähdemme nyt ottamaan asiakkaiksemme uusia metsäkoneyrittäjiä uusilta paikkakunnilta ja samalla vahvistamme kuljetusyrittäjäverkostoa. Minulle saa soitella, jos haluaa hoitaa koneiden siirrot varmasti”, Huhtala vinkkaa.

Haluatko luoda uutta liiketoimintaa Kihon avulla? Pitchaa ideasi Larille!


Lari Tirkkonen, kehitysjohtaja
040 764 6244
lari@kiho.fi
Larin henkilökuva


Kirjaudu Kiho-järjestelmään