Kiho automaattinen sähköinen ajopäiväkirja ajoneuvon seuranta ajopäiväkirjalomake gps mobiili

Sähköinen ajopäiväkirja – ei enää Excelin ja papereiden pyörittelyä

sähköinen ajopäiväkirja ajopäiväkirjalomake kiho

Kihon Ajopäiväkirja yhdistää ajotiedot gps:llä ajopäiväkirjaan automaattisesti.

Automatisoitu ajotietojen kirjaus poistaa inhimilliset virheet ja helpottaa jokapäiväistä työtä. Kihon ajopäiväkirja kelpaa myös verottajalle.

Sähköinen ajopäiväkirja tehdään ajoneuvon käytön seurantaa varten. Siitä täytyy selvitä:

  • mistä ajoon on lähdetty ja mihin aikaan
  • missä ja milloin on pysähdytty
  • ajon syy (miksi ajo ajetaan – käytännössä yleensä asiakas)
  • ajon tyyppi (onko kyseessä oma vai työajo)
  • jos auto on yrityksen omistama henkilöauto, pitää myös mittarilukema ilmoittaa.

Perinteinen ajopäiväkirjan malli on tyypillisesti ollut paperinen ajopäiväkirjalomake, johon tiedot merkitään käsin. Ajopäiväkirja on esimerkiksi pdf-tiedosto, joka tulostetaan ja täytetään. Fyysiseltä lomakkeelta ajopäiväkirja siirretään yleensä Excel-taulukkoon. Nykyään lienee kuitenkin jo päivänselvää, että tällä tavalla ajopäiväkirjan pitäminen on epäluotettavaa ja vaivalloista. Liput ja laput häviävät helposti minne sattuu, ja työkiireiden keskellä kirjaaminen voi helposti unohtua kokonaan. Epätarkat, puutteelliset tai jopa virheelliset tiedot näkyvät suoraan kustannuksissa. Esimerkiksi 100 “kynällä ajettua” kilometriä kuukaudessa maksaa yritykselle 500 euroa vuodessa per työntekijä.

Manuaalisesti kirjatut ajotiedot pitää käytännössä kuitenkin lopulta siirtää sähköiseen muotoon. Näin ajopäiväkirjan tiedot käyvät läpi monta välikättä ennen kuin ne saavuttavat kirjanpidon ja laskutuksen.

Kiho automatisoi ajopäiväkirjan

Kihon ajopäiväkirja toteutetaan aina autoon asennettavalla laitteella, joka yhdistää gps:n ja ajopäiväkirjan. Pika-asennettava laite asennetaan ratin alla sijaitsevaan OBD-väylään tai adapterilla tupakansytyttimeen. Tämän asennuksen voi siis tehdä vaivatta kuka vain. Toinen vaihtoehto on kiinteä laite, joka kytketään suoraan auton akun jännitteeseen. Kiinteästi asennettava laite on jonkin verran luotettavampi ja tarkempi. Kummassakin tapauksessa laite kytketään päälle kännykkä- tai tietokonesovelluksen kautta, ja ajotiedot tallentuvat Kihon järjestelmään automaattisesti gps:n välityksellä. Tarvittavat selitteet ja merkinnät (työajo vai oma ajo) voidaan lisätä jälkikäteen puhelimella.

Kaikki ajotiedot ovat tallessa Kihon järjestelmässä. Tarpeen vaatiessa järjestelmästä voidaan tulostaa verottajalle kelpaava raportti.

Ei papereita, ei unohtuneita merkintöjä. Automatisoi ajopäiväkirja ja ota Kiho käyttöön.
Soita Teemulle ja helpota yrityksesi arkea:

Teemu Toivanen, Myyntijohtaja
0500 388 882
teemu@kiho.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.