Nyt digitalisoidaan kaapelikelojen hallinta – Cabler-järjestelmä siivoaa tienpientareet

Kihon liiketoiminta-alustaan perustuva Cabler-järjestelmä tuo ympäristöhyötyjä ja merkittäviä kustannussäästöjä sähköalalle. Reka Kaapeli Oy:lle kehitetty järjestelmä vähentää kelojen hävikkiä ja mahdollistaa kelojen kuljetusten optimoinnin.

– Avoimesta Cabler-järjestelmästä ja sen tarjoamasta kaapelikelojen paikannustiedosta hyötyy koko toimiala. Kelojen reaaliaikaisen paikannuksen avulla kuljetukset on mahdollista optimoida tehokkaaksi, mikä säästää aikaa ja energiaa, kertoo Reka Kaapelin ympäristö- ja laatujohtaja Jari Haapala.

Reka Kaapeli valmistaa ja myy sähkö-, ohjaus- ja instrumentointikaapeleita erilaisiin rakennuskohteisiin Pohjois-Euroopassa. Suurin osa kaapeleista toimitetaan asiakkaille puukeloilla. Arvioiden mukaan pelkästään Suomessa liikkuu vuosittain yli 100 000 kaapelikelaa. Tänä keväänä käyttöön otettavalla Cabler-kelahallintajärjestelmällä Reka Kaapeli haluaa auttaa alan toimijoita logistiikkaan ja projektinhallintaan liittyvissä haasteissa.

Työmaiden ”kelasirkus” hallintaan

Reka Kaapelin tehtailta lähtee vuosittain useita kymmeniä tuhansia puukeloja rakennustyömaille. Tienvarsille ja varikoille jääneiden kelojen jäljittäminen on vaikeaa, ja keloja katoaa maastoon. Kadonneet kelat ovat asiakkaille kustannuserä, sillä jokaisesta kaapelikelasta peritään jopa yli 1000 euron panttimaksu. Uusi Cabler-järjestelmä sujuvoittaa kelapalautusprosesseja, tehostaa logistiikkaa ja helpottaa työmaiden projektinhallintaa.

Käsittelemättömästä puusta valmistetut kaapelikelat kestävät käytössä kolmesta viiteen vuotta. Kelojen tehokkaampi kierrättäminen tuo taloudellista ja ekologista hyötyä. Erityisen tärkeäksi hallittu kelaliikenne nousee suurissa rakennuskohteissa. Järjestelmään voi myös kirjata täsmällisiä kelatietoja ja asennusohjeita, mikä helpottaa asiakkaiden projektin- ja varastonhallintaa.

Myös kilpailijat kutsutaan yhteistyöhön

Cabler -järjestelmä on toteutettu Kiho Platform -liiketoiminta-alustalle. Alusta mahdollistaa Kihon olemassa olevien teknologioiden kustannustehokkaan hyödyntämisen asiakaskohtaisten liiketoimintasovellusten toteuttamisessa. Cabler-järjestelmän määrittely, toteutus,  testaus sekä palvelun lanseeraus toteutettiin ainoastaan 6 kuukauden aikajänteellä. Vastaavan järjestelmän koodaaminen puhtaalta pöydältä olisi ollut kustannuksiltaan sekä tuotantoajaltaan moninkertainen.

– Cabler-järjestelmää on kehitetty ja testattu tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Otamme sovelluksen ensimmäisen version käyttöön valittujen yhteistyökumppaneiden kanssa. Myöhemmin julkaistaan avoin versio, jonne kutsumme käyttäjiksi muita kaapelitehtaita, kuljetusyhtiöitä, sähköyhtiöitä, verkonrakennusyhtiöitä, kelanpalautuspisteitä. Myös kilpailijat ovat tervetulleita, sanoo Cablerin projektipäällikkö Joonas Koskinen, Reka Kaapelilta.

Lisätietoa:

Tomi Virtanen
Toimialajohtaja
Kiho
041 544 2682
tomi@kiho.fi

Jari Haapala
Reka Kaapeli Oy
jari.haapala@reka.fi
+358 40 5061932

Joonas Koskinen
Reka Kaapeli Oy
joonas.koskinen@reka.fi
040-4837671

Lue lisää Kiho Platform -liiketoiminta-alustasta

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.