Miksi datalla ohjattu kalustonhallinta on palvelus koko liiketoiminnallesi?

Digitaalinen kalustonhallinta on 2020-luvulla enemmän sääntö kuin poikkeus. Sen kova ydin muodostuu datasta, jota järjestelmä kerää kalustosi käytöstä ja liikkeistä. Kihon data on kokonaisuus, jota kertyy esimerkiksi tekoälyä hyödyntävästä ajopäiväkirjasta, piirtureista ja edistyksellisestä GPS-mittauksesta.

Kalustonhallinnan tiedonkeruu ei ole päätavoite itsessään, vaan se, että voit johtaa liiketoimintaasi paremman tiedon valossa. Tästä hyödyt työmaiden ohjauksessa, sillä pysyt aina kartalla, missä kalustosi liikkuu ja millä tuottavuudella. Lisäksi työntekijöidesi paperirumba helpottaa, kun kirjaukset ja kertymät voi merkata samaan mobiilisovellukseen.

Yksinkertaistettuna datavetoinen kalustonhallinta on palvelua, jossa saat tiedon helposti ymmärrettävään ja käytäntöön vietävään muotoon.

Digitaalinen seuranta kertoo kalustosi käyttöasteen – seuraa myös sijainteja kartalla

Kalustonhallinnassa on rahanarvoista tietää, missä työvälineesi liikkuvat, sillä niiden etsiminen, siirtäminen ja hankinta vievät turhaan tuottavaa työaikaa. Tässä digitaalinen kalustonhallinta tuo suuren etulyöntimahdollisuuden. Sen data kertoo reaaliajassa, missä työmaidesi ja toimipisteidesi kalusto sillä hetkellä on.

On yleistä, ettei koko kalusto ole täydellä käyttöasteella, jos se on hajautettu eri pisteisiin ja työmaille. Osa saattaa odottaa pitkään käyttövuoroaan – ja viimeistään nyt kaluston seuranta pelkällä paperilla falskaa.

Jos kalusto siirretään ilman reaaliaikaista GPS:ää toiselle työmaalle tai se seisoo tyhjän panttina, se näkyy ilman käytännössä ”olemattomana” kalustona. Toisin sanoen, olet vaarassa tehdä uuden kalustohankinnan esimerkiksi peräkärrystä, jota “työmaallasi ei ole”, vaikka todellisuudessa peräkärryn siirto toiseen paikkaan on vain jäänyt rekisteröimättä minnekään sähköisesti.

Jos sen sijaan olisit nähnyt suoraan mobiililaitteestasi peräkärryn sijaitsevan viereisellä työmaalla, olisit säästänyt harmaita hiuksia sen etsimiseltä – ja voinut kohdentaa työntekijöidesi työpanoksen oikein.

Kihon datan avulla voit luopua edellä mainituista tilanteista. Karttapalvelu toimii selaimessa ja mobiililaitteella, ja välittää täsmällistä tietoa kalustosi sijainneista.

Kihon data auttaa sinua työmaidesi hallinnassa:

  • GPS-karttapalvelusta näet senhetkisen kalustosi tarkat sijainnit
  • näet kalustosi käyttöasteen ja liikkeet
  • saat käyttöasteraportit kalustostasi, joiden avulla erotat varsinaisen työn ja tyhjäkäynnin suhteen.

Reaaliaikainen data kertoo kalustosi käytön taloudellisuuden (tai sen puutteet)

Automaattisesti kalustoa seuraava järjestelmä on käytännössä tehokkain ja nopein tapa seurata kalustosi tuotto/panossuhdetta. Kalustonhallintamme data on tehty palvelemaan yrityksen tehokkuutta oikeissa paikoissa. Siksi esimerkiksi hukkatuntien poistot ja kirjanpidon täsmälliset kohdennukset parantavat yrityksesi kannattavuutta.

Kihon palvelussa sinun ei tarvitse muistella kohdennuksia jälkikäteen, vaan voit

  • kohdistaa huollon ja polttoaineen kustannukset tietylle ajoneuvolle
  • seurata ajoneuvon tuottoja lähes saman tien – mm. ajokilometrit ja projektille tehdyt tunnit kirjautuvat ylös Kiho-palveluun
  • poistaa seurannan viiveet: Kiho-palvelussa oleva kalustonhallinta helpottaa sekä kirjanpidon nopeutta että poistaa odottelusta johtuvat virheet

Data avuksi työmaiden seurantaan – palvelus myös työntekijöillesi

”Kiho on markkinoiden ainoa palvelu, jolla voit yhdistää saumattomasti sekä kalustohallinnan, työajanseurannan että laskutuksen”

Datavetoinen kalustonhallinta on kädenojennus myös työntekijöillesi, sillä he voivat tehdä kaikki työhön liittyvät kirjaukset yhteen paikkaan. Työpäivän tuntikirjaukset voi klikata mobiilisovellukseen, joka on kerännyt dataa sijainneista GPS:n avulla.  Automatisoitu ajoneuvonseuranta poistaa paperikirjanpidon vaivan ja epätarkkuuden.

Datamme muodostaa sinulle tuntikirjausten perusteella palkanlaskennan aineiston, johon on laskettu automaattisesti mukaan mm. ylityölisät korvaukset. Lisien ja korvausten määrittyminen säädetään tapauskohtaisesti käytössä olevien työehtosopimusten sekä yrityksen muiden käytäntöjen perusteella.

Kalustonhallinnan datalla on etunsa myös työhyvinvoinnille. Kirjauksista näet esimerkiksi ylityökertymät ja ajetut tunnit, joiden perusteella voit jakaa työkuormaa tasaisemmin.

Omistatko itse yrityksesi kalustonhallinnan datan?

Siellä missä yrityksesi kalustoasi seurataan, sinne kertyy myös käyttödataa ja raportteja. Reaaliaikainen data on ylivertainen tapa seurata liiketoimintasi lukuja, mutta samalla tulee huomioida sen tietoturva.

Kihon palvelussa omistat aina itse oman datasi, jota säilytämme vahvan tietosuojan takana. Emme luovuta tietoja ulkopuolisille, vaan voit nukkua yösi rauhassa tietäen, että kalustosi data säilyy poissa ulkopuolisten sekaannuksilta. Järjestelmä on itse kehittämämme, ja saat kaupan päälle uusimmat tietoturvapäivitykset.

Yhteenveto

Datavetoinen kalustonhallinta on yksinkertaistettuna sitä, että saat kerättyä täsmälleen senhetkistä tietoa kalustosi sijainneista, käyttöasteesta ja muista avainluvuista. Tämän ansiosta voit johtaa työmaitasi tiedolla, joka on ennennäkemättömän tarkkaa sekä aidosti hyödyllistä liiketoiminnallesi.

Lue myös: Yrittäjä, ethän tee näitä virheitä kalustosi hallinnassa?

Haluatko kuulla lisää digitaalisesta kalustonhallinnasta? Ota yhteyttä ja varaa maksuton etätapaaminen! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Markus Paasirova, myyntipäällikkö
040 1488 957
markus@kiho.fi
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.