Kiho selätti koodaripulan

Vahvassa kasvussa oleva Kiho kärsi vielä viime vuonna muiden teknologiayhtiöiden tapaan kroonisesta koodaripulasta. Nyt tilanne on toinen: yritys on palkannut viimeisen puolen vuoden aikana kuusi ohjelmistokehittäjää tuotekehitykseen. Nyt työhakemuksia ja harjoittelupaikkahakemuksia tulee lähes päivittäin. Tärkeimpinä keinoina osaajapulasta selviämiseen ovat toimineet sitoutuneet ja tyytyväiset työntekijät, antoisa oppilaitosyhteistyö ja Kihon oma mestari-kisälli-malli.

Teknologiayhtiö joutui pari vuotta sitten tilanteeseen, johon moni kasvuyritys ei toivoisi joutuvansa. Uusia asiakkaita saatiin jatkuvasti, mutta kehitys ja tuotanto eivät pysyneet kasvavan myynnin perässä. Tarvittiin lisää osaavia koodareita. Kihon johto tarttui rekrytoinnin pitkäjänteiseen kehittämiseen tosissaan.  

Työntekijälupaus tehdään todeksi arjessa

Kihosta haluttiin tehdä työpaikka, joka tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden kehittyä kansainväliseksi asiantuntijaksi. Yrityksen tärkeimmiksi arvoiksi määriteltiin vapaus, tasa-arvoisuus ja yhteisöllisyys. Ne konkretisoituvat työntekijöiden arjessa: työtä saa tehdä missä haluaa, ketään ei syrjitä ja kaveria autetaan.  

Meillä koodarit saavat vapautta tehdä omia ratkaisujaan koodissa. Arvostamme uusia luovia ideoita ja ratkaisutapoja. Uudet ideat hiotaan kuntoon yhdessä, mutta toteutuksesta vastaa tekijä omalla tyylillään. Täällä tehdään yhdessä, eikä yksi ihminen ole komentamassa tekemään oman kaavansa mukaan, kertoo toimitusjohtaja Antti Koponen

Yhteiset tavoitteet on kuitenkin asetettu korkealle: Kiho haluaa olla alallaan maailman paras. Yritys tähyää vahvasti kansainvälisille markkinoille.  

Mestari-kisälli-malli on Kihon akatemia 

Ohjelmistokehittäjä Eki Markkanen ehti työskennellä vuoden omassa pelifirmassaan ennen Kihon leipiin siirtymistä. Kihon maine koodariystävällisenä työpaikkana oli kiirinyt hänen korviinsa yrityksessä työskentelevien ystävien kautta.  

– Olen saanut ensimmäisten parin kuukauden aikana tutustua rauhassa Kihon koodiin. Olen ohjelmoinut käyttöliittymää ja backendiä ensi töinäni. Pikku hiljaa ymmärrys on kasvanut, mitä Kihon koodissa tapahtuu ja mitä kaikkea siinä voi tehdä. Ohjelmoinnissa on kyse jatkuvasta oppimisesta. Oppimista avittaa suuresti minulle nimetty mestari, kokenut työntekijä, joka auttaa ja selittää tarvittaessa, Eki kertoo. 

Moni alan osaaja arvostaa mahdollisuutta työskennellä uutta kehittävissä pioneeriprojekteissa, jotka edellyttävät luovia ratkaisuja ja rohkeaa koodaamista. Kiho kehittää tekoälyyn, IoT-teknologiaan ja koneoppimiseen pohjautuvia ratkaisuja, jotka uudistavat työelämää. 

Harjoittelijoita ei oteta nurkkaan istumaan

Kiho tekee yhteistyötä paikallisten oppilaitosten, kuten Savonia ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Yhtiö on ollut mukana kehittämässä ICT-alan koulutusta, tarjonnut harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille ja tehnyt oppilaitosvierailuja. 

– Meille on tullut ihan valtavasti kesäharjoitteluhakemuksia, puskaradio on kyllä laulanut ja tunnettuutemme kasvanut viime vuosina. Meillä harjoittelijoita ei oteta nurkkaan istumaan, vaan heidän laitetaan heti hommiin, “mestarin” eli kokeneemman työntekijän ohjauksessa. Meillä oppii varmasti, vakuuttaa Koponen. 

– Haastattelutilanteista haluamme tehdä rentoja keskusteluhetkiä, joissa selvitämme hakijan motivaatiota ja sisäistä innostusta koodaamista kohtaa. Koulussa voi oppia perustaidot, mutta hyväksi kehittyminen vaatii paljon enemmän: aitoa kiinnostusta, halua oppia lisää ja kehittyä. Palkkaamisen yhteydessä nimeämme työntekijälle niin sanotun mestarin, jolta kisälli eli aloitteleva työntekijä voi kysyä ihan kaikkea. Työkaveri on meidän mielestä paras apu kehittymiseen. Se on Kihon Akatemian kantava idea, Koponen jatkaa. 

 Tulevana kesänä Kihon tiimiä vahvistaa yhteensä kaksi koodariharjoittelijaa. Tämän vuoden aikana avautuu uusia uramahdollisuuksia vähintään viidelle osaavalle koodarille. 

 

Lisätietoa:

Antti Koponen, toimitusjohtaja
045 120 6704
antti@kiho.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Laita viestiä!
Hei!
Laita viestiä, vastaamme myös WhatsApp:illa!