Kiho bussiliikenne liikennöitsijän toiminnanohjaus

Kiho ottaa bussiliikenteen haltuunsa

Kiho linja-autoliikenne liikennöitsijän toiminnanohjaus

Kiho-palvelun tarjoamat työkalut ovat olleet jo pitkään myös linja-autoliikenteen harjoittajien käytössä, mutta varsinaista bussialalle paketoitua kokonaisratkaisua ei ole ollut. Nyt Kiho on päättänyt ottaa kokonaisuuden haltuunsa. Tavoitteena on, että jatkossa liikennöitsijä saa kaikki tarvitsemansa bussipuolen palvelut Kihosta.

Linja-autoliikenne nostetaan Kihossa omaksi toimialakseen. Linja-autoalan toimialajohtajana aloittaa Tommi Järvinen, joka toimii tällä hetkellä BusPay Oy:n palveluksessa. BusPay on kehittänyt mm. mobiililippu-, kutsuliikenne- ja toiminnanohjauksen palveluita liikennöitsijöille. BusPay ja Kiho tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä toiminnanohjauksen ja kokonaispalvelun kehittämisessä valtakunnan johtavaksi linja-autoalan palvelukokonaisuudeksi.

Automaattinen tarjouslaskenta, reitti-, ajosarja- ja työvuorosuunnittelu

Ensimmäisessä vaiheessa Kihon palveluita täydennetään BusPay:n kehittämällä automaattisella tilausajojen tarjouslaskennalla. Automaattinen tarjouslaskenta tehostaa prosesseja merkittävästi, sillä se leikkaa suuren osan tarjousten käsittelyyn käytettävästä työajasta. Tarjouksen hyväksyminen ja siirtäminen ajojärjestelyyn tapahtuvat parilla OK-napin painalluksella. Ajon jälkeen todelliset ajoajat ja kilometrit saadaan palautettua suoraan ajoneuvopaikannuksesta laskutuksen ja palkanmaksun perusteiksi.

Seuraavassa vaiheessa mukaan tuodaan reitti- ajosarja- ja työvuorosuunnittelut sarjakiertoineen sekä niiden integrointi Kihon mobiiliin työnohjaukseen. Paperilappuraportointi kaikkine epätarkkuuksineen ja virheineen poistuu, sillä tulevaisuudessa kaikki tarpeellinen informaatio saadaan reaaliaikaisesti Kiho Työajasta ja Ajoneuvopaikannuksesta.

Johtava bussialan digitalisoija

Yhä useammat linja-autoyritykset automatisoivat toimintojaan. Rutiininomaiset työtehtävät siirtyvät yhä enemmän algoritmien hoidettavaksi, mikä tehostaa yritysten toimintaa merkittävästi. Yhteistyön myötä Kiho ja BusPay tulevat tarjoamaan palveluitaan liikennöitsijöille sekä reitti- ja lippuaineistojen hallintaan että niiden jakeluun. GTFS-standardin mukaiset aineistot ovat tulevaisuudessa jaeltavissa automaattisesti viranomaistahoille, rajapintoihin, maksupäätteisiin tai vaikkapa Google Transit -palveluun. Liikennöitsijä voi halutessaan hallinnoida itse aineistojaan ja niiden käyttöä.

– Tavoitteemme on olla Suomen, ellei koko Euroopan, johtava bussialan digitalisoija, toteaa Tommi Järvinen.

Digitalisoi linja-autoliikennöintisi. Ota Kiho käyttöön.

Tommi Järvinen
044 214 2552
tommi@kiho.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.