Kiho on saanut merkittävän pääomasijoituksen

Nostetta Ventures on tehnyt miljoonan euron pääomasijoituksen hallinnoimastaan North Savo Startup Fund -rahastosta kuopiolaiseen teknologiayhtiö Kihoon.

Samalla Kihon hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin kauppaneuvos Kalevi Hilli ja toimitusjohtajaksi yhtiön aikaisempi hallituksen puheenjohtaja Lari Tirkkonen. Nostetta Venturesin toimitusjohtaja Heidi Ahonen korostaa sijoittajan roolia sparraajana ja kasvupolun tukijana.

“Meille on sijoittajana tärkeää, että tavoitteemme ja arvomaailmamme kohtaavat kohdeyrityksessä. Olemme jatkossa mukana kasvustrategian luomisessa ja hallitustyöskentelyssä. Haluamme antaa laajat verkostomme ja tiimimme laaja-alaisen osaamisen Kihon käyttöön, ja uskomme, että yrityksen vahva kasvu luo samalla työllisyyttä Savon alueelle,” Ahonen sanoo.

“Kiho on digitalisaation aallonharjalla ja näemme yrityksessä suurta kansainvälistä potentiaalia. Liiketoimintamalli on täysin skaalautuva ja palvelu on rakennettu asiakaslähtöisesti. Palvelu on helppokäyttöinen ja ketterästi käyttöönotettava,” hän jatkaa.

Valmistautumista skaalautuvan kasvuun

Kihon toimitusjohtaja Lari Tirkkosen mukaan merkittävän sijoittajan mukaantulo mahdollistaa liiketoiminnan skaalautumisen sekä vahvan kansainvälistymisen.

“Tämä on myös lupaus asiakkaille, että kehitämme palvelustamme koko ajan parempaa. Suomalaiset asiakkaat ovat edelleen etusijalla ja saavat edistyneimmät ratkaisut ensimmäisenä käyttöönsä,”  Tirkkonen kertoo.

“Suuri visiomme on olla maailman paras ratkaisu kenttätyön hallinnassa. Kansainvälistymisestä huolimatta juuremme ovat syvällä Savon maaperässä. Haluamme, että kasvuvauhdissa olevan yrityksemme tuottokyky tulee maakuntaamme, koulutukseen ja kehitykseen. Siksi Nostetta Ventures on meille juuri sopiva kumppani,” Tirkkonen painottaa.

Nostetta Ventures hallinnoi kesäkuussa 2020 perustettua North Savo Startup Fund -rahastoa, joka tekee pääomasijoituksia aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin pääasiassa Pohjois-Savon alueella. Yhtiön tavoitteena on mahdollistaa kansainvälisten kasvuyritysten syntyminen Savoon ja aikaansaada positiivista virettä koko alueen elinkeinoelämään. www.nostettaventures.com

Kuvassa vasemmalta lukien:

Lari Tirkkonen, toimitusjohtaja, Kiho Oy
Heidi Ahonen, toimitusjohtaja, Nostetta Ventures
Kalevi Hilli, hallituksen puheenjohtaja, Kiho Oy
Mia Pyykönen, myyntijohtaja, Kiho
Joni Louhivaara, myyntijohtaja, Kiho
Antti Koponen, kehitysjohtaja/founder, Kiho Oy

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.