POWERBI_singleAsset 2POWERBIAsset 1Asset 1


Mastercom – Kiho

AsiakkaatHenkilökuljetusReferenssit
ajoneuvopaikannin ajoneuvopaikannus
Kiho ajoneuvopaikannin voi hyödyntää myös yrityksen olemassa olevaa laitteistoa, kuten Savonlinjalla. Savonlinja-yhtiöt on perheyritys, joka työllistää noin 800 linja-autoalan ammattilaista. Savonlinja liikennöi noin 500 linja-autolla etupäässä Itä- ja Kaakkois-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Vuosittain yhtiö kuljettaa noin 14 miljoonaa matkustajaa ja ajokilometrejä kertyy yli 30 miljoonaa.

Savonlinjan käyttämät Kiho-palvelut:

Rahastuspäätteet monitoimilaitteiksi

Savonlinjan kaikissa autoissa oli jo valmiina Genimate-päätelaitteet rahastuskäyttöä varten. Kihon palvelut voivat hyödyntää niistä saatavaa paikkatietoa, joten mitään uusia laitteita ei siis tarvinnut asentaa. Rahastuslaitteisto tuottaa dataa Kiho-järjestelmään tietoa kuljettajasta ja ajoneuvon käytöstä Kiho-telematiikkalaitteiden tuottaessa sijainti ja ajotapatiedon. Tarkka tieto bussin toteutuneista lähtö- ja saapumisajoista tallentuu ja on käytössä mahdollisia reklamaatioita varten. Samasta datasta tuotetaan mobiilipalveluita matkustajille, esimerkiksi tieto auton saapumisajasta puhelimeen.

Ajoneuvopaikannin tuo säästöjä vähentämällä tyhjäkäyntiä

Kiho ajoneuvopaikannus voidaan asentaa jo olemassa olevaan laitteistoon. Savonlinja Oy:n linja-autojen rahastusjärjestelmää hyödynnetään myös tiedonkeräykseen.
Kiho ajoneuvopaikannin voidaan asentaa jo olemassa olevaan laitteistoon. Savonlinja Oy:n linja-autojen rahastusjärjestelmää hyödynnetään myös tiedonkeräykseen.

Kiho-palvelun avulla saadaan kuljettajakohtaista tietoa ajotavasta, esimerkiksi tyhjäkäynnin osuudesta päivän ajoissa. Näin voidaan kohdennetusti kiinnittää huomiota kuljettajan ajokäyttäytymiseen ja muihin rutiineihin. Tyhjäkäynnin ja virheellisten toimintojen karsimisella voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä polttoainekustannuksissa, kaluston kestävyyden parantumisessa ja huoltotarpeen vähenemisessä. Linja- ja vuoroperusteinen raportointi, suoriteraportointi, kaluston käyttöasteraportointi ja joutokäyntiraportointi ovat Kiho-palvelun myötä yrityksen käytössä.

www.savonlinja.fiKirjaudu Kiho-järjestelmään